Kpando senior high school - Flickornas boende

Skolan som vi besökte och samlade material till vårat gymnasiearbete på är en av de bästa skolorna där som finns. Skolan erbjuder hög kvalitétsboende till eleverna, vilket eleverna jag pratade med på skolan också höll med om. Om man frågor mig, utifrån ett svenskt perspektiv, så var deras boende hemskt.
Så klart var tjejerna och killarnas boenden separata och byggnaderna stog långt ifrån varandra. Jag fick aldrig heller besöka killarnas eftersom jag är tjej. 
 I en sovsal kunde cirka 50st dela rum i tvåvåningsängar och trevåningsängar. Dom duschar alla tillsammans utomhus i ett rum med betongväggar utan tak, utan rinnande vatten. Dom får alltså hälla vatten över huvudet med hinkar. Dom delade garderober om det ens fanns, annars får man lägga sina saker utanför salarna i lådor som ni kan se på första bilden.
 
 
Om man jämför med andra levnadsförhållanden är det här såklart väldigt bra, men tänk att bo här i minst tre år och aldrig få vara ensam, alltid dela allting. Då är jag dock uppvuxen och van att bo i medelklassförhållanden. Eleverna var nöjda med att bo såhär, och de är väll det som räknas.
 


Namn:


E-postadress: (publiceras ej)


URL/Bloggadress:


Kommentar: