Ghana söndag del 2

Efter nationalparken och lunchen åkte vi till Cape coast castle, ett slavfort som bland annat Sverige var med och byggde på. Här hölls slavar i några veckor för att sedan skickas vidare. När vi kom dit fick vi gå på ett litet museum som berättade om historian sen fick vi en guidad tur genom fortet. Det var så sjukt att stå i samma cell där människor plågats till döds och väntat på att skickas till någon annan plats som kan tänkas vara ännu värre.
 
Huset längst till vänster var en kyrka och portet under gick till cellen för män. Vid ingången till kyrkan fanns det ett hål ner till cellen för att man skulle höra hur slavarna skrek och plågades, för att sedan kunna gå in till kyrkan och skilja på himlen och helvetet.
 
 
Kyrkan igen längst till vänster
 
Utsikten från fortet över cape coast
 
"Door of no reutrn" var en port där slavarna blev fraktad på fartygen. Gick man igenom den här porten visste man att man aldrig skulle få komma tillbaka till Afrika.
 
Jag tänkte nästan att det skulle vara respektlöst att ta kort i cellar och så, lite för turistikt, men precis utanför "Door of no return" badade en massa människor 
 
Till höger var cellen där kvinnor blev tvungna att hållas om det vägrade bli våldtagna av arbetarna som jobbade där.
 
Kontoret för alla de "viktiga" människorna. Under tiden människor trängs och kvävs ihjäl i cellarna nedanför hade de massa utrymme och luft här uppe.
 


Namn:


E-postadress: (publiceras ej)


URL/Bloggadress:


Kommentar: