Jag ska till Afrika! (& ett vääldigt långt inlägg)

 
Att åka till Afrika är något jag alltid velat göra, - så länge jag kan minnas och nuuuu så ska jag äntligen få göra det! Kommer bli ett ganska långt inlägg, men är mest för min egna skull som minne.
 
Eftersom jag går på en internationell linje så får jag en gratis resa med skolan. Jag har tre olika val, - ett utbyte, där man tar emot en person under en vecka från Tyskland, Spanien eller Frankrike. Sedan åker man dit och bor hos personen i en vecka. Det andra valet är en utandspraktik i tre veckor. Då får man åka till de land som man har språket steg 5 i, så för mig hade de blivit Spanien. Där bor man hos en värdefamilj, går i skola i en vecka och sedan så jobbar man i två veckor. 
 
Och de tredje som jag har valt, - Ghana. Vi kommer att åka tillsammans med de andra personer som valt de från min klass och bo där i 10 dagar. Enda kravet här är att ens gymnasiearbete måste handla om Ghana, fast de gör inte mig något. Iallafall, i Ghana så kommer vi gå i en afrikansk skola i cirka 4-5 dagar(Första bilden är från ett besök på skolan). Under dom här dagarna så får man en "partner" som min lärare kallar de, alltså en person som man ska följa med under dessa fyra dagar. Skoldagarna pågår från kl 7 på morgonen till 6 på kvällen, sedan brukar dom ha kvällkurser också. Det som är tänk är att man ska arbeta på sitt gymnasiearbete under dom här dagarna, interjuva, lämna ut enkäter osv. Det kanske inte låter så jättekul och det kommer att vara ganska jobbigt men det är så värt de! Kommer förmodligen aldrig kunna uppleva något sånt här i mitt liv igen, - de är liksom ganska svårt att boka en resa där man går i en afrikansk skola(tror jag..?).
De andra 4-5 dagarna så ska vi inte vara i skolan. Vi kommer att gå till kakum national park, vilket är en park i regnskogen med en gammal bro, cika 30m upp och 300m lång. Kommer även få mata apor med bananer!
Någon annan dag ska vi åka till ett gammalt slavskepp som vi ska gå in i. Kommer vara sjukt hemskt. Och de sista som jag vet att vi ska göra är att gå till ett jättestort vattenfall mitt i regnskogen!
 
De enda bilderna som är relaterade till texten är som sagt den första där min skola besöker den afrikanska skolan och bilden på bron. De andra är bara bilder från Ghana och vattenfallet är väl något liknande mot vad vi ska besöka. Måste också säga att inget av det här är hundra procent säkert att det kommer hända, ska inte åka förrän 3:an så mycket kan förändras, men om allt går rätt så åker vi. Inte heller säkert att vi kommer göra de saker jag skrivit men de är de sakerna dom alltid gjort typ.
 
 
 

M a j

Färgade håret, klippt mig, ätit, sett film, ätit, målat naglarna, planterat avokado & städat garderoben.
 

Kyrka i Stockholm

 
 
 

var bloggId= '5419b1ba9606ee44f55cbd82'; var is_pro = false;